Domotica en de mogelijkheden

Domotica, wat is dat en wat moet ik ermee hoor ik je denken.

Op deze pagina willen we je een beeld geven van de mogelijkheden van de domotica waar wij ons mee bezig houden, de draadloze Z-wave domotica. Een van de concepten die veel mensen aanspreekt is inbraak beveiliging. Maar je kunt ook aan toepassingen denken zoals rookmelders, CO melders en watermelders.

Het mooie is dat alles te koppelen is, want alle Smoke sensor domotica TechomeZ-wave devices “praten”met elkaar. Dus als je rookmelders afgaan kun je je rolluiken omhoog laten gaan en alle verlichting aan zodat je veilig je huis kunt verlaten bij brand. Door IP camera’s op te hangen kan je je huis vanaf waar ook ter wereld bekijken, je kunt zelfs een e-mail ontvangen met een foto van degene die bij je aanbelt. Door de verlichting her en der in je huis aan te laten gaan bij afwezigheid lijkt het net of je huis bewoond is, een veilig gevoel. Een van de ingebouwde mogelijkheden in de controllers (centrale unit) van tegenwoordig is de koppeling met weersinformatie via internet. Je kunt hiermee je tuin besproeien bij droogte of je zonnescherm in trekken zodra er regen op komst is. Bij zon kan je je rolluiken laten zakken en zodra deze weer weg is openen. Je verwarming kan op afstand aan en uit gezet worden. Je kunt zelfs per ruimte verwarmingsschema’s maken, dit is erg comfortabel of zelfs energiebesparender dan overal maar de verwarming laten branden in huis.Motion sensor domotica Techome

Door bewegingssensoren te plaatsen zijn er ineens nog veel meer mogelijkheden, deze kunnen verlichting laten schakelen, alarm geven bij onraad, maar ook beweging signaleren van ouderen en hulpbehoevende mensen, zo zijn zij erg geholpen en kunnen langer in hun eigen huis blijven wonen.

Als we een rookmelder koppelen aan een gasklep kunnen we nog meer veiligheid bieden of wat dacht je van een bewegingsmelder koppelen aan het strijkijzer, als er geen beweging is gaat het strijkijzer vanzelf uit.

Bewegingssensor Techome

Dit neemt veel zorg weg bij familieleden.Door integratie met intercom systemen kunnen zorgverleners makkelijker toegang tot de woning verkrijgen, al dan niet dmv een PIN code. Door scenario’s te programmeren is er veel te automatiseren. Maak bijvoorbeeld een paniekknop zodat bij onraad alle lampen aan gaan. Een alles uitknop is handig bij het naar bed gaan, de TV of Sonos en verlichting gaat uit. ‘s Nachts naar het toilet? De verlichting gaat aan op 10% zodat je niet verblind wordt…

Je ziet het al, de mogelijkheden zijn eindeloos. We hebben geprobeerd om een heel divers beeld te schetsen van de mogelijkheden. Er is echter veel meer mogelijk, grenzend aan je eigen fantasie. Neem contact met ons op om te horen of jou idee te verwezenlijken is.

Gebruik ons stappenplan om te beginnen.